Hvor stor er din FUCK-dig konto?

money-tin-1421115.jpg

”Der er jo regninger der skal betales og der skal mad på bordet” er ofte det største argument, som jeg hører fra folk, som står i ”særlige” situationer.

Hvad er så en “særlig” situation? Måske gør jobbet dig syg, og du burde sige op. Måske vil du gerne tage et år fri og rejse ud i verden. Måske vil du gerne springe ud som selvstændig for en idé, som du virkelig tror på. Måske vil du gerne læse på universitetet i en alder af 40 og skifte karrierespor.

Når vi står i en ”særlig situation”, så kan det være svært at tage det nødvendige skridt, især hvis det påvirker den daglige økonomi. Og ja, uanset om du bor alene eller sammen med andre, så har vi alle nogle omkostninger, der skal dækkes.

Nogle gange kan beslutningen være enkel, når smerten ved at blive, overstiger frygten for at hoppe ud i det usikre. Men jeg oplever ofte, at frygten for usikkerheden er større og derfor bider de  smerten i sig, og så bruger de det økonomiske argument som undskyldning i stedet. Nogle gange kræver det lidt startkapital at investere i sin fremtid, og det er her Fuck-dig kontoen har sin berettigelse.

En ”fuck-dig konto” er en buffer, en sum penge, som du har reserveret til ”særlige situationer”. En sum penge, som giver dig friheden til at følge dit hjerte, træffe det ”rigtige” valg for dig og dine, så det ikke bliver den økonomiske faktor, som holder dig tilbage og afgør dine valg.

”Det er jo bare en opsparing” vil nogle kloge mennesker sige. Jeg kender utroligt mange mennesker, for hvem opsparing er noget, der er hensat til, når de bliver gamle. De føler ikke, at de kan bruge af den nu. Derfor er det vigtigt at have en pulje penge til rådighed, som kan dække dine nødvendige omkostninger i en periode, og som du er villig til at bruge af, mens du er ung.

Måske skal du blot have konverteret noget af din eksisterende opsparing til en ”Fuck-dig” konto, så du har friheden til at tage de ”rigtige” beslutninger og leve et godt liv her og nu, og ikke først når du bliver gammel.

Med kærlig hilsen

Din personlige rådgiver fra Hjertebanken